Gemeentegids Weesp en Weesperkarspel 1927

Recent aangekocht, het boekje
“Weesp en Weesperkarspel, Beschrijving, samengesteld door Joh. Chr. Wijnand, N.V. D.Y. Alta *uitgaven) Amsterdam 1927”, 152 bladzijden. Uitgegeven in 1927, een gemeentegids van lang geleden.

Fantastisch leesvoer. Veel zwart wit foto’s, leuke artikelen (met de kennis van toen!) en de advertenties laten een Weesp zien wat nu niet meer bestaat. Sommige straten zijn totaal veranderd, zoals de Binnenmuiderweg, nu Stationsweg. En de vele slagers en bakkers zijn er, met uitzondering van bijvoorbeeld bakkerij Muhl op de Nieuwstad of banketbakkerij Wesselman op de Groeneweg, ook niet meer. En bedrijven als Hamstra, die bij het station zo lang een grote vestiging hadden, zijn vertrokken. In de jaren 20 waren ze overigens groot in asbest …

De stijl is typisch jaren 20. Jugendstil, Nieuwe Amsterdamse stijl, zo herkenbaar deze vormgeving.

Het boek is gescand en hier te downloaden.
Gescand boek in PDF formaat (groot bestand!)

De vele foto’s uit het boek zijn ook apart in te zien.

Merk op dat hergebruik toegestaan is volgens de licentievoorwaarden van deze site (creative Commons 4.0 Non-Commercial with Attribution).
Met andere woorden, als een foto wordt hergebruikt, dient een verwijzing naar mijn naam en deze website zichtbaar erbij opgenomen te worden.